Krunoslav Golubić iz Hrastovca Topličkog, mladić je s Downovim sindromom, je cijeli život sanjao da postane policajac, a želju mu je napokon ostvario otac Stjepan, piše 24sata.hr

Prva tačka smjena načelnika, odlučan je bio Krunoslav (18) čim je preuzeo u petak Policijsku stanicu Novi Marof. Krunoslav Golubić iz Hrastovca Topličkog, mladić je s Downovim sindromom, koji cijeli život sanjao da postane policajac.

Želju mu je ostvario otac Stjepan uz pomoć pjevača i radijskog voditelja Juraja Galine i gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača.

– Iznenadio nas je odlučnim i zapovjednim stavom koji je pokazao čim je obukao jaknu načelnika. Jako nas je nasmijao i vidjelo se da uživa. Skoro dva sata je proveo s nama, a mi smo mu pokazali sve naše prostorije i upoznali s kolegama i poslom koji radimo – kaže nam glasnogovornica Marina Kolarić. Krunoslav je svoje vođenje postaje zaključio ‘pritvaranjem’ gradonačelnika Jenkača i „bivšeg“ načelnika Maltara. Obojica su se ‘spasili kazne’ jer su obećali da će se popraviti, a Krunoslav se vratio kući svojim kriminalističkim serijama.

KVAKA.BA