Obična plastična zaštita ekrana dosta često dolazi u kutiji s telefonom, na prvu loptu ne izgleda baš korisno i načelno čini telefon ružnijim. Tko bi takvo što koristio? Ukoliko planirate izbjeći odlazak serviseru zbog slomljenog ekrana, barem neka vrsta zaštite mogla bi vam uštedjeti nekoliko stotina KM.

Činjenica da sve više koristimo telefone sa staklenim kućištem i velikim ekranima znači da, pored gledanja videa u visokoj rezoluciji, imamo puno više prilika za nezgode. Ključevi u džepu, mali trenutak nepažnje – sve ovo može doprinjeti velikim nepotrebnim troškovima koje je moguće zaobići jednostavnom elastičnom naljepnicom za ekran. Vodite također da zajedno s vrstom naljepnice varira i razina zaštite – naljepnice je lako mijenjati, a štite ekran od malih ogrebotina.

Ako tražite nešto jače, razmislite o kaljenom staklu!

Kaljeno staklo na ekran se aplicira pomoću komadića kartona kojeg dobijete u paketu, a uređaj štiti od jačih udaraca nego obična plastična presvlaka. Kao i kod svih vrsta zaštite, kaljeno staklo dolazi u nizu čvrstoća koje, nažalost, često otkrijete nakon što ga kupite. Drugim riječima, ako se odlučite zaštititi ekran ovom metodom, pročitajte recenzije i informirajte se o njenoj kakvoći – velik broj staklenih navlaka ima vrlo krhke rubove.

Premda ponekad zvuči kontraintuitivno koristiti maskicu za zaštitu ekrana, vodite računa o tome da će vam telefon, ako ne pazite, vrlo vjerojatno barem u jednom trenu završiti na tlu. Maskice, odnosno, barem one koje su malo bolje dizajnirane, imaju blago izbočene rubove na prednjoj strani, što znači da ukoliko vaš telefon u tlo udari ‘licem’, štitit će ga sama maskica, prenosi N1.

KVAKA.BA