Sastojci:
1kg krompira
100g margarina
pola kg mesa bez kosti
1 glavica luka
1 mrkva
1 žličica soli
žličica vegete
žličica paprike
papar
žlica gustina
1 goveđa kockica za juhu, začine možete zamijenit fantom za gulaš.

Priprema:
Krompir oguliti, oprati i staviti u šerpu, doliti vodu da je preko krompira i stavit da se kuha. Meso narezati na kocke po želji veličine, u tavu staviti margarin sitno narezani luk i mrkvu, kad malo požuti staviti meso i malo posoliti, neka se tako dista na laganoj vatri dvadesetak minuta, a onda posuti začinima ili fantom te doliti pola litre vode i neka lagano još kuha desetak minuta.
Kuhani krompir ocijediti od vode u kojoj se kuhao stavit malo soli, margarin i decilitar mlijeka, sve to zajedno dobro zgnječiti ili izmiksati.

Poslužiti na istom tanjuru pire i mesni umak.

Izvor: recepti.covermagazin.com