Shodno nadolazećim izborima, ja, punoljetna osoba, potencijalni glasač, ne mogu da ne prokomentiram nešto, jer vidim da nam podmeću vješto. 

Kažu da je politika umijeće vladanja, a Senad Šepić uistinu vlada budžetskim primanjima i to od 2002. godine. Šepić se proteklih 16 godina   nalazi  na platnoj listi Budžeta institucija BiH.

Zašto bi mu neko zamjerio? Kakve on veze ima sa dosadašnjim stanjem u državi?  

Nikakve, osim što je bio potpredsjednik SDA, direktor njene Političke akademije, zamjenik ministra civilnih poslova. 

Dakle,  od 1995. do 2017. godine  je bio član kao i visokopozicionirani čovjek stranke koja je zajedno sa ostalim etabliranim partijama dovela do sunovrata politiku u našoj državi, u koju  rijetko ko vjeruje izuzev dobro ugojenih stranačkih podanika koji jedino i pronalaze korist u trenutnoj moralnoj kaljuži. 

Običan narod svjestan ovoga, zasićen laži i prevare, čeka na termin u Njemačkoj ambasadi koji će im omogućiti spas od magle, magle koju prodaju isti igrači u novim dresovima. 

Ako je  neko obukao novi dres ne znači da vodi novu politiku. Zar da opet nasjedamo na maglu? Trebalo bi imati jaku amneziju ili šok pa glasati za Nezavisni blok.

Zar da Sunce tražimo u Njemačkoj kada i kod nas može sijati, zar ova zemlja ne može nešto novo i pošteno dati? U mojim očima šansu ne zaslužuju već viđeni, a nagledali smo se svašta.

Osvrnimo se oko sebe, osvrnimo prije nego u poziciju dođu oni  koji bi da kreiraju POŠTENU DRŽAVU, (SLOGAN NB-a) a  odgojeni su u strankama koje su instalirale nepošteni sistem i beznađe u kojem su građani nedužni taoci.

Dobro razmislite ko je nešto Novo, a ko nešto ohabano i  viđeno, da se ne bi osjećali prevareno  postiđeno! 

 

kvaka.ba/blogger3